ПОТРЕБНА СКИ ОПРЕМА

Што треба да понесете на ски тренинг кампот за 7-8 дена

 • Скии
 • Ски кондури
 • Стапчиња
 • Кацига
 • Заштитни наочари
 • Желка штитник за грб и рбетен столб (ако има)
 • Ракавици 2 пар.
 • Подкапа
 • Капа
 • Комбинезон (кој има)
 • Скијачка јакна и панталони
 • Скијачки чорапи 2-3 пар.
 • Јакна - windstoper (ако има)
 • Ролка 2 пар.
 • Ранец
 • Пластично шише или мини термос
 • Енергетски додаток од житарици, суво овошје
 • Крема за сонце фактор 30+

За попладневен тренинг, активности и забава:

 • Тренерка горен и долен дел
 • Маици
 • Спортски патики
 • Спортски чорапи
 • Активна долна облека
 • Костим за капење
 • Мускули за пливање ако е непливач
 • Кондури или соодветен тип на обувки за прошетка по снег

Документи потребни за престој во друга држава:

 • Пасош
 • Здравствена книшка
 • Осигурување со зголемен ски ризик ( напоменете во Осиг.куќа )
 • Овластувување ( да детето може да патува со тренерот преку граница )
 • Кондури или соодветен тип на обувки за прошетка по снег

Напомена:

Другиот дел од гардеробата и приборот за лична хигиена да биде во реална количина потребна за тие 7 дена.Пакувањето на облеката да биде во торби наместо во куфери.